I vi ovako sabotirate sebe i svoj uspjeh?

I vi ovako sabotirate sebe i svoj uspjeh?

 

Društvance,

Ako me pratite na društvenim mrežama, onda znate da mi je veliki lični cilj bio da istrčim 5km.  Meni, koja je potrčala samo jednom u životu, slomila gležanj, pa potom godine provela upinjući se da objasnim sebi kako trčanje lomi noge i nije dobro za moje zdravlje. 🙂 

 

Ja, koja sam bila pravi kauč krompirko i sem danonoćnog plesa, ni u jednoj drugoj fizičkoj aktivnosti nisam istrajala duže od 2 mjeseca. 

 

Da, ja sam odlučila da to promijenim i konačno se posvetim i svom fizičkom zdravlju, iako mi je trćanje bilo najomraženija aktivnost do sad.

 

I uspjela sam! Jeeeee! (Čujem ovacije u svojoj glavi svaki put kad izgovorim ovu rečenicu. To se moja krvna zrnca raduju što sam učinila dobro sebi.)

 

No, ne lezi vraže, ubrzo nakon toga sam se spotakla o novi izazov. Svidio mi se taj osječaj postignuća, pa odlučih cilj učiniti još ambizioznijim i istrčati 10 km. Nova prepreka me čekala već na šestom kilometru.

 

Da li je to bila prepona na putu? Ne. Prepreka je bila, gdje drugo, do u mojoj glavi. 

 

Znam da ste mnogo puta čuli da nas niko ne sabotira do sami sebe, ali meni to nikad niko nije objasnio tako detaljno, kao što ću ja vama u ovom videu.

 

U današnjem videu ćete saznati zašto mi to sebe sabotiramo, šta nastojimo izbjeći tim postupcima i kako to jednom zasvagda prevazići da bismo živjeli život kakav zaslužujemo.

 

 

A kad pogledate video, voljela bih čuti i vaše mišljenje:

 

Koja je to jedna neprijatna stvar za koju znate, ako biste je uradili, da bi drastično popravila kvalitet vašeg života?

 

Vaše mišljenje i iskustvo je izuzetno važno, jer može pomoći i drugima da budu samopoštovana, poštovana žena koja voli i njeguje sebe više. Možda baš vaš način drugome pomogne.

 

Vaše iskustvo zlata vrijedi i zato vam najiskrenije hvala što ga dijelite s nama.

 

S ljubavlju, <3

Tijana

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *