Biti nesavršena je IN!

Biti nesavršena je IN!

 

Društvance,

Jesam li vam ikada ispričala kako mi je Argentinski tango pomogao da prevaziđem svoju potrebu za perfekcionizmom?

 

U početku ga uopšte nisam razumjela. Mislila sam da je to najdosadniji ples na svijetu. Nisam ni slutila da će Tango biti jedan od mojih najvećih učitelja.

 

Vidite, Tango vam neće biti “kratkotrajna strast”. S njim ne možete imati “vezu za jedno noć”. On je misteriozni, elegantni gospodin, koga, želite li vezu s njim, morate dobro upoznati. A budete li strpljivi, otkriće vam svu svoju božanstvenu čar, poput ljubavnika koji ne prestaje da vas oduševljava i od kojeg ne želite da se odvojite.

 

Kada smo se ja i on konačno zavoljeli, počela sam trenirati kao luda. Svake sedmice sam išla na dva redovna časa (vrijeme za učenje), 2 praktike (vrijeme za vježbanje naučenog) i najmanje jednu Milongu (vrijeme za ples, druženje i uživanje u onome što smo do sad savladali). Drugim riječima, plesala sam 5 ili više dana sedmično.

 

No, umjesto da budem srećna, ja sam bila nemirna. Unutar mene je sve treperilo od nekakve žurbe. Pitala sam se: “Kada ću već jednom savladati figure? Kada će se moje tijelo “naštimati” na savršeno držanje?”

 

“Kada ću biti savršena da plesači jedva čekaju da plešu sa mnom?”

 

Tada me je pogodilo kao grom iz vedra neba! Shvatila sam šta radim. Shvatila sam zašto treniram tako mnogo. 

 

Vjerujte, zinula sam od zaprepaštenja, kada sam kristalno jasno ugledala svoje duboko uvjerenje da će me drugi prihvatiti i biti zadovoljni sa mnom, samo ako ne pogriješim, ako im ne učinim neprijatnost i ako sve korake izvedem kako oni od mene očekuju. Da će me prihvatiti samo ako sam savršena.

 

Srećom, još odavno znam kako se mijenjaju uvjerenja. Tako sam i ovo uvjerenje brzo prilagodila realnosti. Osvrnula se oko sebe i shvatila da plesni partneri uživaju u plesu sa mnom iako griješim, iako se ponekad spetljam i iako sam daleko od savršene plesačice.

 

Danas, iskreno vjerujem da je NAJSAVRŠENIJE upravo to što NISMO SAVRŠENI. I u današnjem videu ću vam otkriti zašto.

 

Naučićete:

#1 najmanje 2 razloga zbog kojih težimo savršenstvu,

#2 čemu se nadamo da će nam savršenstvo donijeti i

#3 zašto je fenomenalna vijest da nismo savršeni.

 

 

A kad pogledate video, voljela bih čuti i vaše mišljenje:

 

Šta je to što je nesavršeno kod vas, što ćete početi prihvatati već danas?

 

Vaše mišljenje i iskustvo je izuzetno važno, jer može pomoći i drugima da budu samopoštovana, poštovana žena koja voli i njeguje sebe više. Možda baš vaš način drugome pomogne.

 

Vaše iskustvo zlata vrijedi i zato vam najiskrenije hvala što ga dijelite s nama.

 

S ljubavlju, <3

Tijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *