Kako uputiti kritiku, a sačuvati odnos?

Kako uputiti kritiku, a sačuvati odnos?

 

Društvance,

Zamislite svijet u kome se svi ponašaju u skladu sa vašim vrijednostima. Vrijedni su, odgovorni, fer igrači… Niko ne zabušava u svojim poslovima, pa i vi svoje stignete odraditi na vrijeme. Svijet u kome se na svoje okruženje uvijek možete osloniti.

 

Zvuči dobro?

 

Predobro da bilo istinito. 🙂  Taj koncept slobodne volje je sve pokvario. Sad svi ti ljudi imaju mogućnost da se ponašaju kako im se prohtije, a ne onako kako bi stvarno bilo ispravno. Ispravno, po našim mjerilima.  🙂

 

U takvim okolnostima, neminovno je da barem ponekad nekoj osobi sa kojom živimo, radimo i sarađujemo uputimo kritiku. Ali, eto belaja, ne reaguju svi dobro na kritiku. Kako sad to?!

 

Istina: Kritika je neprijatna. Gotovo svima.

 

Čak i meni. Da, da, dobro ste pročitali. Iako izuzetno cijenim konstruktivnu kritiku, često tražim povratnu informaciju da bih i svoje ponašanje i svoj rad mogla unaprijediti, nije mi uvijek prijatno čuti da nešto radim pogrešno. 

 

A vi? Kako se vi osjećate kad čujete kritiku? I ne mislim na ono što na kraju pokažete svijetu, mislim na onaj duboki osjećaj koji znate samo vi? Ako možete mirno da je saslušate, odvažete, proanalizirate, a potom prihvatite ili odbacite, čestitam, daleko ste stigli: <3

 

Ali kako uputiti kritiku onima koji na nju ne reaguju tako mirno? Saznaćete u današnjem videu.

 

 

A kad pogledate video, voljela bih čuti i vaše mišljenje:

 

Kakvu ste pouku izvukli iz današneg videa?

 

Vaše mišljenje i iskustvo je izuzetno važno, jer može pomoći i drugima da budu samopoštovana, poštovana žena koja voli i njeguje sebe više. Možda baš vaš način drugome pomogne.

 

Vaše iskustvo zlata vrijedi i zato vam najiskrenije hvala što ga dijelite s nama.

 

S ljubavlju, <3

Tijana

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *