Samopouzdanje na poslu – kako ga steći i zadržati?

Samopouzdanje na poslu – kako ga steći i zadržati?

 

Društvance,

Da li vam je poznat onaj osjećaj ushićenja kada neki posao obavite kako treba, nadređeni vas za to pohvale, klijenti pošalju hvalospijeve i odjednom vam se čini da ste 2 cm višlji nego što je vaša stvarna prirodna visina?

 

A onaj osjećaj očaja i samokritičnosti kada se stvari ne odigraju ovako? To je onaj momenat kada napravite neku grešku, doživite neuspjeh ili prosto ne znate kako riješiti dati problem. U tim momentima vam se čini da ste najgluplja osoba na svijetu, i pitate se zašto su vas uopšte zaposlili?

 

Dok se u prvom slučaju osjećate kao da vaše samopouzdanje pršti, čim napravite nešto na šta niste ponosni, ono spadne ispod tačke na kojoj ledi voda? 

 

Razumijem koliko to može biti stresno. I, ako se pitate kako taj osječaj sigurnosti u sebe učiniti dovoljno pouzdanim da se ne osjećamo tako loše kad kola idu nizbrdo, onda ste na pravom mjestu.

 

U današnjem videu ćete naučiti:

#1 Šta je to samopouzdanje;

#2 Od čega ono zavisi i zašto ponekad varira;

#3 Jedan značajan trik, koji će vam pomoći da izgradite pouzdan osjećaj samopouzdaja, ali ga morate praktikovati svaki dan.

 

 

A kad pogledate vieo voljela bih čuti i vaše mišljenje:

 

Kakvu pouku ste izvukli iz ovog videa? Za koji uspjeh biste sebe mogli danas pohvaliti?

 

Vaše mišljenje i iskustvo je izuzetno važno, jer može pomoći i drugima da budu samopoštovana, poštovana žena koja voli i njeguje sebe više. Možda baš vaš način drugome pomogne.

 

Vaše iskustvo zlata vrijedi i zato vam najiskrenije hvala što ga dijelite s nama.

 

S ljubavlju, <3

Tijana

 

4 thoughts on “Samopouzdanje na poslu – kako ga steći i zadržati?

 1. SAMOPOUZDAN JE VEŠTNA TU SE SLAZEMO, IMA TRI DELA ZNAM KAKO REŠIM PROBLEM, MOGU DA GA REŠIM, HOĆU DA GA REŠIM ALI NEĆU ZAKLJUĆAK ZNAM”+++ MOGU+++ HOĆU+++NEĆU A ZAŠTO NEĆU 1 NEKA GA SAMI REŠE 2 MENE TO NE ITERESUJE 3 TREBA ZNATI REĆI NE,. DALI SAM NEGDE POGREŠIO. AKO SAM GREŠIO KAZI MI GDE . VIDEO TI JE SUPER. KAD MOZEŠ MI ODGOVORI. POZDRAV OD VLADISAVA.

  1. Dragi Vladislave,
   Ti si otišao korak dalje, pa samopouzdanju dodao još i postavljanje ličnih granica. 😊

   Samopouzdanje znači: znam kako ili znam da mogu naučiti kako.

   Ako još i hoću riješiti neki problem, čije rješenje je u mom najboljem interesu ili u najboljem interesu nekoga ko mi je važan, onda je to samopoštovanje.

   Ako neću da uradim nešto jer procjenjujem da je to u mom najboljem interesu (da ne budem magare koje baš uvijek tegli za druge), onda je to opet samopoštovanje.

   Ako neću samo zato što neću ili zato što se plašim neuspjeha, mišljenja drugih ili mi je lakše da ostanem pasivna, onda to nije u mom najboljem interesu i postaje samodestrukcija.

   Da li je ovo odgovor kojem si se nadao?

   Topao pozdrav!

 2. Poštovana Tijana,
  svaki Vaš video koji sam dobila na mejl sam odgledala, vrlo su korisni i svrsishodni, naročito ovaj o samopouzdanju! Na mene lično je ostavio najjači utisak! Radim na svom samopouzdanju… koji mi nije baš najjači, ali trudim se da stavim sebe na prvo mesto bez griže savesti…teško je promeniti nešto što je daleko davno usađeno, ali nije ni ne moguće…bitna je volja i želja!
  Srdačan pozdrav, Ljilja 🙂

  1. Draga Ljiljo,
   Izuzetno mi je drago da Vam videa služe.

   Potpuno ste u pravu kada kažete da nije lako promijeniti ono što je davno ukorijenjeno, ali je apsolutno moguće.

   Odlučite li se ubrzati proces, individualnim savjetovanjem Vam u tome mogu pomoći.

   Topao pozdrav! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *